REZZ s.r.o. - Váš partner pre MAGNETY RSS


MAGNETICKÉ FÓLIE V KOCKE

Magnetické fólie - REZZ s.r.o.

Na trhu môžeme násjť veľa rôznych druhov magnetických fólií a taktiež veľa nápadov a spôsobov ich využitia. Každá magnetická fólia má však svoje vlastnosti a vďaka týmto sú niektoré magnetické fólie lepšie na konkrétne účely a iné nie. V nasledujúcom článku si môžete prečítať niečo o základných typoch magnetických fólií a ich vlastnostiach. Pokiaľ tu nenájdete odpoveď na svoju otázku ohľadom pružných magnetických fólií, kontaktujte nás na 00421 904 235 086 a my Vám radi poradíme s výberom či použitím magnetických fólií.
                                                 
Na čo je možné využiť magnetické fólie?

Magnetické fólie slúžia najmä na výrobu efektívnej a praktickej magnetickej reklamy. Je možné z nich vyrábať magnetické reklamné predmety rôznych tvarov a druhu napr. na auto, výklad, reklamné tabule a iné.
                          
Aké druhy magnetických fólií sú dostupné?
Na trhu sú dostupné rôzne magnetické fólie. Najčastejšie druhy magnetických fólií sú štandardná hnedá magnetická fólia, biela magnetická fólia a samolepiaca magnetická fólia. Magnetické fólie sa vyrábajú v dvoch prevedeniach – buď sú to anizotropné magnetické fólie alebo izotropné magnetické fólie.
                                                  
Aký je rozdiel medzi izotropnými a anizotropnými magnetickými fóliami?
Izotropná magnetická fólia je štandardná magnetická fólia s dobrou prídržnou silou. Je magnetická iba z jednej strany. Výhodou štandardnej magnetickej fólie je cenová dostupnosť a vlastnosti, ako napr. to, že je ľahko strihateľná, na bielu je možné aplikovať potlač a dá sa z nej vytvoriť efektívna magnetická reklama.
Anizotropná / špeciálna magnetická fólia sa odlišuje od štandardnej magnetickej fólie najmä tým, že má väčšiu prídržnú silu a je obojstranne magnetická. Používa sa pre špeciálne účely kedy je potrebná výnimočne vysoká magnetická sila. Toto sa však odráža aj na cene a teda je o niečo drahšia ako štandardná izotropná magnetická fólia.
                                    
Čím je charakteristická biela magnetická fólia?
Biela magnetická fólia je potiahnutá bielou potláčateľnou vrstvou. Vďaka tomu je veľmi dobre využiteľná najmä v magnetickej reklame, napr. je možné na ňu potláčať logo alebo reklamný odkaz a použiť ju na karosériu auta, magnetický výklad či tabuľu.
                                            
Môžem si magnetickú fóliu potlačiť aj sám/sama ?
Takáto magnetická fólia sa dá potláčať prevažne iba špeciálnymi spôsobmi tlače, ako napríklad offsetom, sieťotlačou alebo UV technikou. Nie je preto možné potlačiť si magnetickú fóliu v obyčajnej tlačiarni. Je dôležité zistiť u výrobcu reklamy alebo predajcu tlačiarne, či dokáže potlačiť magnetickú fóliu a ak áno tak aké hrúbky magnetickej fólie. Nakoľko maximálna pracovná teplota  magnetickej fólie je 80°C, nie je možné ju potláčať laserom.
                                                  
Môžem potláčať aj štandardnú hnedú magnetickú fóliu?
Štandardné magnetické fólie nie sú potiahnuté potláčateľnou vrstvou. Pokiaľ potrebujete fóliu potláčať, odporúčame zakúpiť si priamo bielu magnetickú fóliu s potláčateľnou vrstvou. Pokiaľ ale už máte štandardnú hnedú fóliu, je ešte možnosť vyrobenú potlač nakašírovať na magnetickú fóliu zo strany ktorá nemagnetizuje.
                                                        
Ako fungujú samolepiace magnetické fólie?
Samolepiace magnetické fólie majú samolepiacu vrstvu na nemagnetickej strane. Je možné ich nalepiť na hladký čistý povrch. Samolepiace magnetické fólie sa využívajú napríklad pri výrobe drevených alebo keramických magnetiek, na výrobu hračiek alebo učebných pomôcok, reklamných predmetov a pod.
                                                     
Podľa čoho si mám vybrať magnetickú fóliu?
Vždy záleží od toho na aký účel chcete magnetickú fóliu použiť. Čím je magnetická fólia hrubšia, tým má väčšiu prídržnú magnetickú silu. Napríklad magnetické fólie hrúbky 0.4 mm a 0.5 mm sa najčastejšie používajú na výrobu magnetiek na chladničku. Magnetické fólie hrúbky 0.7 mm a 0.9 mm sa používajú pre výrobu auto-reklamy, pričom sú testované do určitých rýchlostí. Magnetické fólie väčšej hrúbky sa používajú na označenie strojov a skladov. V našej ponuke máme celkovo najširší sortiment magnetických fólií na trhu, ponúkame hrúbky od 0.4mm po 2.0 mm.
                                                     
Vlastnosti magnetickej fólie vo všeobecnosti
Magnetická fólia slúži okrem iného napríklad aj ako vizuálny nosič reklamy. Takáto reklama je ľahko odstrániteľná, nepoškodzuje podklad ako samolepiace fólie. Magnetickú fóliu je možné strihať obyčajnými nožnicami alebo vysekávať do požadovaných tvarov na plotri či planžetovým nožom. Magnetická fólia je ohybná, odolná voči poveternostným vplyvom a teplote (-26°C až +70°C). Prídržná sila závisí od hrúbky fólie e a od podkladu, na ktorý má byť umiestnená. Tabuľku prídržných síl nájdete na našej stránke v sekcií pružných magnetov v galérií pri magnetických fóliách.
                                                       

Celú ponuku magnetických fólií a iných pružných magnetických materiálov NÁJDETE TU.
 

Zobraziť v blogu: