REZZ s.r.o. - Váš partner pre MAGNETY RSS


NEODYMOVÉ MAGNETY v skratke

Neodymové magnety - REZZ

Neodymové magnety sú vôbec najsilnejšie permanentné magnety aké sú v dnešnej dobe dostupné na svetovom trhu. Ponúkajú bezkonkurenčnú magnetickú prídržnú silu a tiež vynikajúcu odolnosť voči demagnetizácií v porovnaní s feritovými ale aj s AlNiCo či SmCo magnetmi.
                                                                  
HISTÓRIA v skratke
Prvé neodymové magnety boli vyrobené v roku 1982 firmou General Motors a SumiTomo Special Matels. Impulzom k výrobe neodymových magnetov bola vtedy vysoká cena samárium-cobaltových magneto, kvôli ktorej bolo nutné nájsť ekonomickejšiu a výkonnejšiu verziu magnetu.
                                                
EXTRA SILNÉ a EXTRA UŽITOČNÉ
Neodymové magnety majú od začiatku ich používania zaslúžene prívlastok najobľúbenejších magnetov, ktoré ponúkajú nekonečné množstvo možností využitia. Priemyselné odvetvia ako napríklad výroba elektro motorov, medicínske vedy, obnoviteľné zdroje energie aj rôzne iné technologické odvetvia sa všetky spoliehajú na super silné neodymové magnety, bez ktorých by mnohé moderné výdobytky techniky za posledných 30 rokov vôbec neboli možné. Neodymové magnety sa tiež dajú šikovne využiť v domácnosti pre hobby ako sú napríklad modelárstvo, šperkárstvo či iná remeselná výroba.
                                                                      
EXTRA ODOLNÉ VOČI DEMAGNETIZÁCIÍ
Naviac, neodymové magnety okrem toho, že sú výnimočne silné s perfektným výkonom a odolné voči demagnetizácií, je možné ich vyrobiť v nespočetnom množstve tvarov a veľkostí, dokonca aj maličkých rozmerov s priemerom iba 1mm. Vďaka tomu možnosti využitia neodymových magnetov sú nekonečné. Noedymové magnety sú vždy dodávané s povrchovou úpravou (pozinkované) čo zamedzuje korózií magnetov. Magnetizácia bežného permanentného magnetu sa stráca v priemere o 5% za dobu 100 rokov, čo znamená že sú skutočne permanentné v pravom slova zmysle a udržujú si svoju magnetizáciu mnoho rokov.

2 hlavné faktory, ktoré môžu ovplyvniť životnosť magnetov:

PRACOVNÁ TEPLOTA – Pokiaľ teplota magnetov presiahne maximálnu pracovnú teplotu (napr. Pre neohmový magnet  N42 je to 80°C magnets),  magnet môže stratiť časť magnetizácie, ktorú nie je možné navrátiť ani schladením. Pokiaľ potrebujete pracovať s magnetmi při veľmi vysokých teplotách, odporúčame vám použiť samarium-cobaltové magnety, kterých pracovné teploty siahajú až do výšky 350°C (samárium-cobaltové magnety - u nás v ponuke).  Ich přídržná sila je šak o niečo nižší jako při neohmových magnetoch.

KORÓZIA – Pokiaľ je povrchová úprava na magnete poškozená, môže sa pod ňu dostať voda a zapríčiniť korónu / hrdzu na magnete. Toto môže mať za následek zníženie maximálnej prídržnej sily magnetu.  Spomínané samarium-cobaltové alebo aj feritové magnety sú voči hrdzy odolné, nie sú však také silné jako neohmové magnety.

                                                                         
Celú ponuku štandardných NEODYMOVÝCH MAGNETOV si môžete POZRIEŤ TU.

 

Zobraziť v blogu: